2009-2010 első poszt

2009.10.02. 19:47

Mint az közismert (Safranek, maga gúnyolódik!), a játékvezetői szakszervezet egyelőre nem tudott megegyezni a ligával, a pre-seasont "replacement ref"-ekkel kezdték el, és az első hírek szerint probléma nélkül. Nekem a következő gondolataim voltak ezzel kapcsolatban.

A. A replacement ref kísérlet a synthetic ball kísérlethez hasonlóan fog kudarcba fulladni. Gondoltam eddig, de lehet, hogy tévedek. Mindenesetre már most menne a nagy sírás, ha baj lenne, eddig a játékos szakszervezet csak egy halványat "khm, izé, szerintünk jobb lenne..." mondott, nagy ellenkezés nem volt.

 

B, a liga arra (is) hivatkozott a bérvitában, hogy itten van ez a gázdásági krájzis, legyenek a refek is tekintettel erre. Na, ez maxpontos BULLSHIT, a liga spóroljon akkor DJ Stern fizetésén (10 milla körül évente, mostanság), rúgja ki Ahmad Rashadot (kit csinál az a pojáca? mit tud, amit más nem? Ostoba arccal tesz fel olyan benyalós barom kérdéseket, mint például: "MJ, és mondd, milyen érzés nagyszerűnek lenni?"), számolja fel Stu Jacksont, és akkor nem kell a bírók pénzén spórolni, nem kell a jómunkásembereket kirúgni, stb.

Tény, hogy úgy tűnik, egy-két ref csak halál esetén esne ki a keretből, meg kérdéses, hogy egy hetven körüli, egyébként halál jó arc tata valóban képes lehet-e huszonéves bengák csapkodásait követni, és valóban, ennyi együtt töltött év alatt személyes ellentétek is kialakulhatnak (legjobb családban is megesik).

De a refek munkája az egyik legszarabb, úgy általában, leginkább egy utazó ügynökhöz lehetne hasonlítani, és a végén mindenki rájuk haragszik, rajtuk akarják elverni a port, SŐT, utóbbi években MÁR A LIGA is ilyeneket csinál. Ez elég mocsok munkáltatói hozzáállás, és Európában, mondjuk, ha francia dokkmunkások döntenének sztrájk mellett, lapáttal meg durungokkal kergetnék el a sztrájktörőnek tekintett replacement dokkmunkásokat.

Még az felmerült bennem, hozzanak FIBA bírókat :-) a játékosok sírva könyörögnének Bavettáért, Joey Crawfordért, Tony Brothersért :-) nem lehetne négyet lépni zsákolás előtt, borítani, sötöbö. Back to the basics :-)

Sok fórumon meg azt fröcsögik, hogy ki a pixába a sok elfogult, begyepesedett bíróval, pont az előbbiek okán is.

Én - akármennyire is gyűlöltem korábban - hiányolnám pl. Steve Javie-t, amit pókerarccal szór ki pár túlfizetett benga fekát, fehért minden ok nélkül :-D

És, bizony, a replacement refek között olyan is van, akit korábban pont a liga rúgott ki! Muhaha...

Ők itt replacement refek, új neveket kell majd megtanulni...: C.J. Washington #158, Trey Maddox #129 és Deldre Carr #110.

Félreértés ne essék, én drukkolok nekik, hogy jól csinálják.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://usazzunk.blog.hu/api/trackback/id/tr371423613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása