Már két hete tart. Ami tetszik:

Sheed haja

Bár, azóta kurtított rajta.

Hogy igazam lett, a "rendes" refekkel nagyongyorsan kiegyeztek, hogy a regszízönt már ők nyomhassák, új egyenruhában. Itt Ken Mauer (#41) háta látható, amint kócs Brown üvölt vele.

A roppant mókás volt, hogy az nba.com-on szükségesnek tartották az egyik első recap-ben megmutatni, aminmt mindkét csapat edző "welcome back" ás "good to see you back" mondatokkal üdvözli a bírókat.

A vicces az, hogy mostanában jelent VOLNA meg Tim Börtöntreítélt Donaghy könyve, amiben a liga szennyesét teregette volna ki. De a Random House valamiért visszatáncolt, mit ad ISten, mik vannak. Pontosabban a Random House-hoz tartozó kiadó, akik azt állították, minden állítást ellenőriztek - kétlem, mert hogyan -, de mégis inkább "megijedtek" a lehetséges jogi következményektől.

Az oké, hogy Donaghy szerint egyes bírók lájkolnak egyes csapatokat, játékosokat, másokat meg diszlájkolnak. Ez hihető, amikor ugyanaz az 50-60 ember összesen 1230 meccsen ugyanazzal a kb 450 egoista atlétával találkozik, és a egymás természetes "ellenségei". Ráadásul mindezt akár évtizedeken keresztül, míg ezalatt a játékosok mondjuk tíz éves ciklusokban látják folyton ugyanazokat a JV-ket.

Az is oké, hogy a "monoton hétköznapokat" a vicces refek azzal dobják föl - Donaghy állításai szerint -, hogy fogadásokat kötnek, ki fújja be az első faltot (az lesz a vesztes), ki szór ki elsőként vmi szájhős playát (mondjuk dupla T-vel), stb. Ez az emberi gyökérség felszínre törése. Mint, amikor a suliban szívatják egymást a diákok.

Az viszont durva, hogy - állítása szerint - például Dick Bavetta önmaga által deklaráltan a liga go-to-guy-ja, akit időnként megbíznak "fontosabb" meccsekkel, hogy azok eredménye megfelelő(bb) legyen. Az is durva, hogy amikor Joey Crawfordot eltiltották, mert a vihogó Timmay-t kiszórta, akkor ő namcsak a ligára, de Bavettáékra is igen dühös volt, valahogy úgy, hogy azok biztos örülnek, hogy a kis bandájukkal manipulálhatják a meccseket.

Érdemes a linkelt cikket elolvasni, érdekes.

Ami még tetszik:

A ligát az a Phoenix vezeti (most), akinek a fast-break-jeit egy 35 éves Nash és egy 37 éves Grant Hill nyomatja, és a csapat legjobb cseréjét Jared dagi Dudleynak hívják. Nem mondom, hogy MVP, meg contender, de két hét után ez a feel-good story. (Nem mondom, szemben pl. az ESPN-nel, ahol már most az MVP-t keresik. Két hét után. Muhaha).

Tetszik, hogy Torontóban a kezdőben van egy spanyol, egy török, egy olasz,  a padon még egy olasz meg egy szlovén. Földközi-tenger RULZ.

Tetszik, hogy Elek előfizetett League Pass-re, és múltkor projektoron néztünk nála meccseket.

DURVA, hogy Kobe még mindig nem öregszik-lassul-bénul. Mit tanult legutóbb? Post múvokat. KITŐL? Olajuwontól. Néztük is, hogy mennyit post-uppol, meg a babyhookok, az alábbi vid után megértettem, honnan az új cucc.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://usazzunk.blog.hu/api/trackback/id/tr471519096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása