Az első félidő elég mérgezettegeres, Bynum az első negyed órában vagy 10-szer dob rá, kábé többször, mint addig összesen a döntőben. Ez is azt mutatja, hogy a Lakersnél mindenkiben megvan a bizalom. Legszepp pontjait pont Bryant aszisztálta. Emellett összejött 5 pont is. Volt egy olyan szekvencia, amikor Dwight nyomott egy jó post-múvot, kosár, másik oldalon Bynum, aztán megint Dwight. Battle of the centers! :-) És, hogy Bynumnak nem kellett 2 faulttal 4 perc után leülni, az is szokatlan (He didn't get Odenized).

Még az első negyedben volt, hogy az Orl 10-zel is ment (vagy kilenccel, mindegy), azóta megint tök egál. Most, 39-40-nél időkérés, és egy kis fej-fej elleni küzdelem alakult ki Ariza és Turk között, de semmi heves nem lett belőle. Azt nem lehetett látni, min akadtak össze. Dáböl teknikál lett belőle.

Öt perccel a félidő előtt elértük a szokásos szintet: LAL: Odom, Bynum, Gasol 2-2-2 személyi hiba. Ezt a legutolsót egyáltalán nem értem...

3:30 a félidőig, és már a LAL vezet kilenccel, valami 20-akármennyi run után. Rashard ma szar. Nem dob be semmit, rossz labdákat ad, hezitál, bizonytalan. Többi Magicek sem dobnak be semmit egy ideje. Mínusz kilencről plusz kilenc LAL.

Time-out-oknál mutatjáka a LAL kispadot, Bryant rengeteget magyaráz, és a csapat figyeli, mit mond! Valamint rengeteget beszél, amikor csereként ül, a mellette ülővel, Gasollal, stb. Megbeszélik, mit merre hogyan, láthatóan nem égetés-letolás megy, hanem diszkusszió. Régen ilyen nem volt, ha Bryant ideges lett, bekussolt a pad végén, miután mondjuk kiosztott mindenkit. Bad ol' days :-)

Ariza az utóbbi 2 percben bevágott két triplát, volt két stealje, meg egy kétpontosa, most pedig hibát harcol ki Hedón. ÉS MEGINT egy Ariza steal, Odol cirkusz-sát, 52-40 LAL, 16-0 3 perc alatt!!!

Félidő: 56-46 LAL. Orlando: 1-9 hárompontos kísérletek...! Az Orlando halott, ha nem dobja be kintről.

(Tegyünk úgy, mintha nem egy lejátszott meccsről lenne szó-rovat: Ilyen játékkal a LAL ma hazaviszi a bajnokságot...)

3. negyed, 9:30 MEGINT Derek Fisher fetreng a földön és harcol a labdáért. Ha nekem még egyszer valaki azt mondja a Lakers-re, hogy soft, azzal nemtom, mit csinálok. Csak egy hülye nevezne soft-nak egy olyan csapatot, amelyikben Bryant (és Fisher és Gasol és Ariza) benne van.

5 perc van vissza a harmadikból, 2 támadással ezelőtt Fisher faultolta keményen Dwightot a palánk alatt, most Fisher szedi össze a lepattanót a palánk alatt, a 7-láb magas csávók elől! Mindig, mindig ehhez térek vissza. MERT ez történik!

Csak úgy, közbevetőleg-rovat: Game 4-en ott ült Umbrella Rihanna is, és meglepő módon tzukiul nézett ki. Állítólag Rashardra bukik, de állítólag meg Jordan Farmarra.

Elá, elá, elá. Ez a fotó a Game 4-en készült, tényleg.

Ez is. Cuki kis feka Miss Röfi.

Oké, folytassuk.

4 perc van vissza a harmadikból, Lakers már tizennéggyel vezet.3:39, Dwight összeszedi ÖTÖDIK hibáját! Nagy hiba. Még rosszabb, hogy csak kilenc pontot dobott eddig. Így vége lesz a döntőnek hamar (megint a tegyünk úgy, mintha nem tudnánk a végeredményt-rovat). Hopp, most jelentik be, hogy ez a foul valójában Türkoglüé volt, neki a harmadik, így Dwightnak csak 4 van. Visszatért a remény! :-D

Meglepetés, meglepetés, Rasard post-uppolt!!! Kiharcolt egy hibát!! (Miért nem csinálta ezt mondjuk.... eddig sokszor?)

Na, 1 perccel a harmadik vége előtt Dwight mégis összeszedi ötödik faultját. Csüccs.

Kezdődjön a negyedik negyed. Kobe még csak 21 pontnál jár... Star Wars  induló dübörög az arénában...

Ha-ha, Mark Jackson aszt mondja, ő az Orlando nagyemberek helyében a döntő után megkérdezné Gasolt, tart-e valami nyári Big Man Camp-et... LOL

- Héj, Coach Jeff, lehet, hogy egyszer együtt fogunk meccset kommentálni?

- Fingom nincs... mi a frász ilyen büdös?

(A képen Mark Jackson látható, és Jeff Van Gundyval beszélget)

(Oké, ennyi elég lesz a közbevetésekből.)

8 perc van vissza, akármit próbál a Magic, a különbség továbbra is 16. Az sok. Egyszer, réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban a LAL jött vissza mínusz 16-ról...

Wow, micsoda alley-oop, Walton to Ariza, uuhh-oohh..!! És ez nem volt benne a top play-ekben? (Hé, te már láttad a top play-eket??)

3 perc van vissza, Orl mínusz 14, és a kommentátor már azt mondja, hogy "három perc van vissza a szezonból, hamarosan bajnokot avatunk" - hát ez kemény lehet egy Orlando drukker számára... Esetleg, ha egy időkérés keretében gyorsan el tudnák trédelni Dwightot Kobera, talán...

1 perc. 96-84 LAL.

Dribble out.

 

VÉGE.

A Lakers a bajnok. Én megmondtam. És örülök neki.

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://usazzunk.blog.hu/api/trackback/id/tr41191892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a_fater 2009.06.18. 10:36:52

Szép volt Lakers! A trófea a legjobb helyen van LA-ben, akárcsak a Stanley-kupa Pittsburghben :-)
süti beállítások módosítása