Nem rég egy yahoo-s blogos (Ball Don't Lie) bejegyzéshez ismét sikerült egy frappáns kommentet fűzni, amivel hét (hét) tetszik és nulla (0) nem tetszik klikk érkezett.

Ehun ni:

Jerry Sloan saves a man's life with his gun

 

ez meg itten a lényeg:

Blake Griffin

2010.12.02. 15:34

Barátságos hirig

2010.08.20. 08:43

A kosárvébére készülve minitornán összeverekedtek a szerbek és a görögök. Ez az, tesók, csak így tovább!! Barátságos meccsen bunyó, na, ez már tökösség! Feltételezem - az előítéleteim alapján - hogy a szerbeknek eldurrant az agyuk attól, hogy a görögök megint mediterrán nagyhalált játszottak midenféle nőies picsogással, de ez csak tipp. Lényegtelen, a lényeg, hogy a punci amerikaiaktól soha nem fogunk ilyet látni, meg egy normális verekedést. Nenad badass, mondjuk jóval kezdett ki, a dagadt zsírfeka Szkorcianitisszel, de azért a széket odabaszta, nagyje :-)

via DIME, ahol jól megírtam az amcsiknak, hogy erre ők képtelenek lennének, mert pussy-k.

Magyar NBA

2010.08.06. 00:31

Wow, pillanatnyilag magyar kosarasok vannak a yahoo/nba címlapján a legelső képek között (pillanatnyilag, 2010.08.06. kb. fél egy körül). Vannak thumbnailek:

Az elsőn a képaláírás szerint Mészáros Lajos látható, a valóság az, hogy Branislav Dzunic, klikk:

Mondjuk, ez a tévedés nem ügy, nagyobb gond, hogy iszonyatosan kikaptunk a macedónoktól (81-44). Több kép lapozás után.

BREAKING: Shaq to Celtics

2010.08.04. 23:40

Nagy-nagy bréking nyúz: Shaq Bostonba megy VETERÁN MINIMUMért.

Megírta az újság, és amiről pár napja egy sráccal beszélgettem, hogy végül el fog menni valahova a MINIMUMért, bejött, ráadásul állítólag egy évre állítólag 3 milla/két év. Shaq "eredetileg" 8milla/két évet szeretett volna, ráadásul vmi kontendernél, de, látszik, ez rózsaszín álom volt.

(Képünk illusztráció - via DIME)

Üdv, Shaq, a Boston Nyuggerznél! Ez lesz a 19. szezon (ezt emésszük egy kicsit, tizenkilenc szezon. Nem kevés, sok, nagyon).

Én drukkolok, hogy meglegyen az ötödik gyűrű, de állítom, nem lesz, a Lakers lesz 2011-ben is a bajnok, de nem csak ezért, hanem mert a Boston Nyuggerz - Zseniális Rondót kivéve - csak öregszik, az Orlando és a Miami Superfriends is erős, és mégis csak egy hosszú szezonról van szó. Mindenesetre az ide offszízön nem volt/van éppen uborkaszezon.

 

The Decision

2010.07.21. 10:09

This morning I will take my talents to blog.hu and share this funny stuff with you.

Now the owner rips, klikk:

Via bdl.

 

MIA

2010.07.09. 08:33

Uuuuhh-aaahh, Miami.

Szerző: flegman

Szólj hozzá!

Címkék: miami

Summer of free agency #2

2010.07.08. 15:02

Joe Johnson megkapta a max contractot. 120milla/6év. Úgy kell az Atlantának. Átlagos Joe egyáltalán nem max playa, hanem totál átlagos, és már csak szarabb lesz. Ki érti ezt, én nem.

Rudy Gay (ahogy Elek hívja, buzirudi) szintén megkapta a maxot, 82/5. Lószar. Eddig semmit nem mutatott, amiért max playa lenne. A ligában 2-3 max playa van (az idei free agent nyáron), Wade, LeBron, Talán Bosh. Ennyi. Buzirudinak nagyon sokat kell mutatnia, hogy meghálálja az évi 16 millát.

Amar'e' szintén maxért elment NY-ba. 100/5. Baze. Ez is túlzás, de úgy kell nekik, megérdemlik egymást. Annyi ráció van benne, hogy A'm'a'r'e elment a pénzért. De nem max playa. Aki nem képes hat lepattanónál többet leszedni, képtelen normálisan, vgay legalább kielégítően védekezni, viszont azt hiszi, ő a tutikirály, az nem max playa.

Dirk hosszabbított maxért, nem meglepő, rendben van. Pólpirsz 61/4-ért, elmegy, de ő is csak egyre bénább lesz.

Bozzer lelépett Chicagoba, ezzel a Chi nem jár rosszul, kérdés, hogy valaki 17 ppg kariér átlaggal megérdemel-e 75-80/5-öt. Én mindig bírtam a játékát, bal kéz, jobb kéz, post-up, jumpshot, de amikor kellett, akkor mindig eltűnt. A Chicago továbbra is csábító lehet még valakinek (kinek? Na, kinek?)

Hihetetlen, de a Milwaukee képes volt egy olyan lúzernek, mint Gooden, 32/5-öt adni. Hát bullshit. max arra lesz jó, hogy eltrédeljék a hányásba.

Ray Allen megegyezett egy 10/2-es hosszabbítással. Ez egy reális szerződés. Mindkét fél látja a korlátait és a perspektívákat. Ray Allen a Bostonból akar visszavonulni, és tudja, a jövő nem róla szól. Szerintem.

Ray Allen megegyezett egy 20/2-es hosszabbítással. Elég túlzásnak érzem, ez már a respect-pénz, ennyit a második év végén már biztosan nem fog érni, 7-8/év lehetne a reális, csökkentve a második évre.

És, hogy miért igazolnak le buzirudikat meg átlagosjoe-kat max contractért? fing se tudja. A GM biztos azért, mert korábban azzal győzködte a tulajt, hogy azért draftolta/trédelte ezt-azt a playát, mert ő a jövő, ő lesz a franchise arca. Hát most nem hazudtolhatja meg magát azzal, hogy elengedi, nem ajánl maxot. Meg biztos mindenki részesedik, ügynök, playa, GM ;-P

Egyébként is, lockout lesz, nem lesznek meccsek, dollárok sem. Lehet torrentezni régi meccseket, és azt nézni otthon.

Salary cap

2010.07.08. 11:26

Íme, az új salary cap adatok:

salary cap: 58 milla

mid-level exception: 5,765 milla

adóhatár: 70 milla, tehát a mindenféle exception-ökkel együtt csak hetven milla felett kell adózni.

 

 

 

 

Hovamegya, hovamegya....?

2010.07.08. 11:11

Hova megy a LeBron?

Ma este élőben! LIVE! Nincs focivébé, de lesz vetítés! LIVE! Sör, csipsz, kivetítő, haverokbulifanta.... NOT!%!!!

Mennyire uncsi/gagyi/óverhájpd már ez a hova megy a LeBron tökölés.

Szórsziz széj, megy ő is Miamiba, szupertriót csinálni. Szerintem az nem lenne jó. Ki lesz akkor a főkutya? Kinél lesz a labda? És kik lesznek még a csapatban? Kell még hét ember, alig pénzért. Vagy a három főkutyának nem lesz max contract.

Az én tippem: LeBron Clevelandben marad a plusz 30 milláért.

Summer of free agency

2010.07.07. 19:20

Bosh, Wade in Miami, most már tuti:

http://espn.go.com/video/clip?id=5360971&categoryid=2459788

Így már NÉGY játékosa lesz a Heatnek, de ez már jól körberakható, és 5 évig gyűrű.

Suttogják, hogy az önjelölt királyt is meg akarták/ják győzni, Wade és Bosh, menjen ő is Miamiba, de szerintem az a rosszabb verzió. Három max-közeli kontrakt, +2 (Beasley, Chalmers) 5 milláért, akkor kell még hét morzsákért, az meg nem tuti.

Nálam ez lenne a tuti: Wade max, Bosh 18, David Lee 12 (de inkább 10), a két csóka 5-ért, az eddig 55, marad kb 3 a cap alatt, plusz MLE, az 4,5, tehát 7,5-9,5-öt lehet költeni 7 fazonra, Steve Blake már elment LAL-ba, pedig ő jó lett volna 3-ért, mert kell még rendes pass-first, jól dobó pg, aztán még defensive ace SF, meg center, de legalábbis cserecenter, PF. Reszlik veteran minimumért (1-2 milla attól függően, mennyit játszott az a vet), league minimumért.

NBA mozi

2010.05.28. 10:59

DIME-on éppen összeszedték a szerintük legjobb kosaras filmeket.

A Felejtsd el Párizst! kimaradt, de a nyitó jelenet egy instant classic, must see.

Tessék! Az is kiderül, hogyan játsszák be az amerikai stadionokban azokat a hangulatfokozó zenéket.

u.i.: dübörög ezerrel a playoff, de sem erőm, sem időm nincs megírni az okosságot. talán hétvégén...

Create-a-caption: runner-up!!

2010.05.11. 02:17

Ennek a blognak a szerzője immár örökre beírta magát a nemzetközi/amerikai NBA-blogok rövid, de annál színesebb történetébe!!! Gratulálunk! Megveregetem a vállam!

Ball Don't Lie blog, Create-a-caption-rovat, 2010. május 6-i kiadás!!

 Screenshot!! Klikk!!

 Ráner-áp, az már majdnem winner! :-D

Az első, aki megtalálja a helyesírási hibát, nyer egy női Milwaukee - Jerry Stackhouse mezt!

Statline of the...

2010.04.04. 00:03

week month YEAR!!

Már nincs sok hátra a szezonból, de ennél durvább egyéni produkció rég nem volt, és sokáig nem lesz. Az Usázzunk blog proudly presents:

 

    min fg 3pt ft +/- Off Reb Ast TO Stl BS BA PF Pts
  D. Lee C 45:47 14-24 0-1 9-10 -5 4 20 10 3 0 1 0 1 37

 

És most mindenki egyszerre: 37 pont, 20 lepattanó, 10 gólpassz, tripöldáböl. 30-20-10. Harminc, húsz, tíz.

Ilyen bő harminc éve nem volt, utoljára Kareem nyomott egy 35, 20, 12-t 1976-ban!

Ez az év egyéni teljesítménye. David Lee for MVP! A héterek egyből hozzáteszik, hogy japersze, a Golden State ellen.. Hát nem. Az ilyeneknek semmi nem jó. Senki nem fog emlékezni, hogy 2010-ben a Golden State mennyire volt jó vagy rossz. Csak a 30-20-10 lesz, és az viszont örökre ott lesz.

Kell egy David Lee mez :-D

Kár, hogy a szánalmas Knicks ezzel együtt kikapott a GSW-től. Don Nelson két győzelemre van attól, hogy ő legyen a legtöbb győzelemmel rendelkező kócs. Hát, elég gyengus. Egy dolgot tud jól Nelson: olcsó nóném playákat összeszedni és a fentez experteknek velük kedveskedni, mint pl. idén CJ Watson, Tolliver, Cartier Martin, vagy Reggie Williams, aki BENNE SINCS a fentezben, pedig kb. 500k-ért csinálna 30+ pontokat... és a nem nagyon drága ruki Stephen Curry.

Az én MVP szavazatom

2010.04.02. 14:35

Tényleg lehet szavazni MVP-re, nem csak április vicc volt a bejelentés. Tehát tessék klikkelni, szavazni, klikkelni.

Expert Elek ötös listája: 1king 2mamba 3ropi* 4superman 5manu

* ropi=durant

Flegman expert ötös listája: 1 bron 2 kobe 3 nash 4 deron 5 durant

Hozzátenném, így is, úgy is LeBron lesz, ha őrá nem szavaznék, akkor mindenki egyet feljebb lép, alul pedig nekem jöjjön be Dirk.

És most jöjjön egy aktuális suna. Honnan szerzek ilyen trendi aktuális szar látványzenéket? em er dö. Ez a nóta benne maradt a fülemben. A kis cirmi még csak 19 lesz... eva mendes-i adottságai bejövősek...

Azt írja az újság, hogy idén a kedves nézőket is bevonják az alapszakasz MVP megválasztásába! Nevör bifór! Csak itt, csak most!

A nép szavazatait összesítve adódik ki majd EGY szavazat, ami mellé a sportújságírók adják a további 124 db szavazatot. Menő, nem rossz elgondolás. Remélhetőleg nem április elsejei tréfa :-)

Már csak azt kell megoldani, hogy az All-Star kezdőket ne CSAK a nép válassza...

Holnaptól mindenki irány az nba.com!

Merre vagy, csillagom?

2010.03.31. 21:42

Ki tudja, merre jár Starbury?

Kínában jár, és kínai All-Star MVP lett. A csapatával nem jutott rájátszásba, de inkább így kosarazzon, mint az interneten egye a vazelint... Láthatóan jól érzi magát, ez a lényeg. Grund-flikflakkok, nó-lúk-passzok, Újvidék térről dobálja a hármasokat. Grund. Móka.

 

 

Egy jó zsákolóverseny

2010.03.31. 21:33

Írtam, idén mennyire ratyi volt az NBA zsákolóverseny. Ha valaki szeretne látni egy JÓ zsákolóversenyt, nézze meg ezt - az aktuális orosz zsákolóversenyt pár amcsi fekával, langaléta "whitemencan'tjump" Szergejjel. Tényleg jók. Az CCCP-es melegítő üt, de lehet, hogy a nagy SZU régi nagy kosárlabdázói előtt tiszteleg. Egyébként, mi ez a divat már, mindenki melegítőben zsákol? Ez ma a laza? Larry Bird óta ez a "csak én nyerhetek, és laza vagyok" menőség? Vagy egyszerűen hideg volt Moszkvában?

 

Az alábbi dokumentum felvétel [1] az aranyszínű, kétrészes női fürdőruha, más néven bikini kosárlabda pályán történt nem mindennapi megjelenését örökítette meg. Figyeljük meg, hogy megszokott környezetétől távol hogyan illeszkedik be, veszi fel a kapcsolatot olyan őshonos fajokkal, mint a kosárlabda.

Megállapítható, hogy új környezetébe nem tud igazán beilleszkedni, viszont roppant jól mutat. Fel kell hívnunk a figyelmet a tűsarkú női cipőre, melynek kosárpályán történő megjelenése súlyos környezetkárosításnak értékelhető, hisz közismert, hogy ""Ha tűsarkúban fogsz táncóni, A parkettát meg fogod karcóni" [2]. Aki szerint ennek semmi értelme, az tegye fel a kezét.

Irodalomjegyzék

[1]  Dime: March Madness Eye Candy, dimemag.com/2010/03/march-madness-      eye-candy/, Dime Magazine Online, 2010

[2]  Bauxit et al.: Készülj fel a hangulatra!, Zigilemez, 2007

 

Dávid Kornél a yahoo sports Ball Don't Lie blogjának egyik kedvence!

Ebben a cikkben egy új skálával értékelik az aktuális cikk témáját, és a számokhoz játékosokat rendeltek, íme:

Na, ki van a skálán, a kilencesnél?

És ahogy a magyarázó szöveg mondja: "Verdicts are doled out on a scale of 1-10, with some of your favorite players representing their old numbers." :-)

Egyből az jutott eszembe, hogy Déjvid 18-as volt, de ahogy utánanéztem, kilences is.

Elek meg azt ismételgeti, hogy ez a Trey Kerby egész jól pótolja a Ball Don't Lie blogtól nemrég elbúcsúzó Skeets-t. Klikk!

Fizikus kosárcipő!!

2010.03.04. 22:15

KELL!!! Mostantól Carl Landry a kedvenc játékosom.

Ilyen kell nekem.

via Dime

Láttam az AS cuccokat II.

2010.02.28. 20:41

Dunk Contest

Hát ilyen szánalmasságot rég látthattunk... :-S :-(

Let Shannon Dunk?!?! DON'T LET SHANNON DUNK!!

Crash??  Még egy ilyen kedvetlen, fantáziátlan, unott fejet...

Ez a feka szalutálás mánia meg ultraciki.

DeRozan húzott pár jót, NateRob is rendesen próbálkozott, a végén volt egy ígéretes kísérlete, ami végül nem sikerült, és egy biztonságit húzott.

De Shannon? NAGY NULLA.

Crash? Totál érdektelenség, miközben a Ruki Gém alatt elmondta, majd a kreativitásával is a győzelemre törekszik. napersze.

Elek szerint ratyi az a liga, ahol NateRob háromszoros zsákolóbajnok.

H.O.R.S.E.

Ennél unalmasabb konteszt nincs. A Barkley-Smith-Webber kommentátor-kibic trió egész jó hangulatot csinált, főleg charles, de maga a játék halál uncsi volt. A végére Rondo maradt Duranttal, és az vég, az azért jó lett. Időkorlát miatt egy 3pt versennyel zárták le, na az nagyon pazarra sikeredett. ehun, ni:

Ruki gém

 zzzz

 

AS Gém

aaaa

Láttam az AS cuccokat I.

2010.02.27. 21:53

Skills Challenge

Ismét bebizonyosodott, hogy Nash az egyik legjobb arc az NBA-ben, a profi sportokban. Ahogy a bemutatáskor felvette az izompózt és Kék Acél nézést...!

A végén is jó fej volt, dícsérte a fiatalokat, és hogy mondta is nekik, mivel jóval idősebb, nem kezdhetne-e a második akadálynál/feladatnál. :-)

A kompetisön egész szórakoztató volt, talán ki lehetne találni, hogy kicsit hosszabb legyen, meg több legyen benne az izgi.

Shooting Stars

Ez volt talán a legizgibb és legszórakoztatóbb kompetisön, amit ráadásul a hazaiak nyertek. Ebben a játékban dobni kell tudni, de nem csak hármast, a szerencse is számít a félpályásnál, és hogy az öregfiúk mennyire felejtettek el dobni.

Az atlantaiak nagyon sokat szöszmötöltek Steve Smith hármasával, a végén pedig a félpályással, de azért sikerült 2 percen belül maradni. Mágis Smith dobta be az utolsót.

A los angelesiek gyorsan, fél perc alatt eljutottak a félpályára annak ellenére, hogy érdekességként Gasol dobta az első hármast, ami végül elég gyorsan bement, Brent Laza Barry semmit nem vacakolt, és Ms Ferdinand-Harris már majdnem belőtte a 40. másodpercben a győzelmet, de végül Barry dobta be egy percnél.

Sacramentóból C-Webb szánalmasan sokat pepecselt a triplával, pedig a macinacit sem vette le, Tyreke meg Nicole Powell viszont nem sokat bénázott, így 44 másodperc alatt el is jutottak félpályára, majd egy perxnyi szenvedés jött, és végül Powell bevágta 1:46-nál, egy másodperccel beelőzve Atlantát.

A texasiak, Dirk, Kenny Smith és Becky Orosz Hammon 35 mp alatt ért félpályára, a kérdés, hogy sikerül-e 1:46-nál jobbat? És sikerült: 1:28, Smith, nagyon drukkoltam nekik :-)

A döntőben Texas kezdett, az első 5 pontot 2 kihagyott kísérlettel 18 mp alatt teljesítették, ide már csak egy kis röfi kellett, hogy agyon nehezen verhető idő legyen, ami hatodikra sikerült is (Dirk), összvissz 34 másodperc lett! Durv! Los Angelesnek még sikerült 27-re félpájára érni, de ez kevés lett.

A legfontosabb tanulság viszont az, hogy Becky Hammon és Nicole Powel két szuperjó WNBA csaj, akiket sunáznék.

Powell:

Hammon:

Hárompontos verseny

Már a névsorolvasásnál szánalmasnak tűnt ez a hárompotosdobó verseny, Pierce, Billups bedobott már pár big shot-ot, de egyik sem true shooter, Danilo csak idén kezdett kibontakozni, Frye kényszer hármasdobó (oké-oké, nem túl rosszul, de nem is alapból), Steph Curry ruki, az meg nem is rémlett, hogy tavaly Dequan Cook nyert, és ezért ő a hatodik... sok nyomott nem hagyott bennem.

Pierce úgy nyert, hogy a 2x5 rackből EGYSZER tudott összesen 4-et bedobni, ötöt egyszer sem, többi 3 vagy kevesebb. Igaz, a második körben négy money ball-t bedobott, és ezzel nyert. Az induló dobók közül akkor ő volt a legjobb, de a mazőny szar volt. De láthattuk, hogy Curry dobása nagyon szép, ez a srác még nagy dobógép lesz (azóta, meg az AS szünet előtti hét óta egy fentezi must have).

 

Még a szuperból előtt volt egy poszt a DIME-on, amiben felelvenítették ezt a híres-nevezetes reklámot:

Egyszerű, MJ és Bird HORSE-t játszik egy zsák meki trágyáért. Nagy sztárság volt akkor ez a reklám, edzések után/helyett mindenki ezt szimulálta a gimiben a tornateremben :-)

Aztán jött a DIME-on ez a poszt, amiben az előbbi re-make-jéből mutattak ízelítőt (btw, az milyen már, hogy az USÁ-ban még a reklámokat is re-make-elik?!):

És én már itt megmondtam, hogy Dwight azzal fogja utánozni Bird-öt, hogy azt mondja, "No jumpshots!" (eredeti Bird: "No dunks!"). Pusztán azért, mert én ennyire expert vagyok, köszönöm, köszönöm, taps, köszönöm. ^_^

Hogy kiknek kellett volna lenni, és kik lettek:

Nyugat:

Nem meglepő, hogy Kaman helyett Gasolt választották a debil edzők. Csak éppen nem jogos.

Az roppant meglepő, hogy az edzők berakták Z-Bo-t, nem az idei teljesítménye alapján, hanem mondjuk a korábbiak miatt (gondolatmenetem logikus, hisz a nép általában korábbi teljesítmények alapján szavaz be, választ be, lásd KG, Iverson, Pierce, Gasol).

Kelet: Hihetetlen, hogy David Lee helyett Horfordot választották a debil edzők. Horfordot? LEE HELYETT?!?!?!? WTF?!?!?!?! WTF!?!?!?!

Meglepő, de jogos, hogy Rose-t berakták. Nem meglepő, hogy Pierce-t is berakták, DE MINEK.

Közben a megsérült CP3 helyére Billups került, ez sem meglepő, nem vártam volna, hogy egy PG helyre Kamant raknák be (rakná be Stern).

A legutolsó kieső Roy, aki helyett szintén lehetne Kaman, nyilván nem pozíció szerint. UPDATE: Kaman for Roy, ez is bejött.

Nagyon illene valakinek keleten is inkább pihennie, sérüléseit pihentetnie, hogy DAVID LEE teljesítményének megfelelően játszhasson az All-Star-on.

Ide jöjjön egy vicces videó Zach Randolph régen címmel:

süti beállítások módosítása