Hamarosan kezdődik a playoff (Phoenix nélkül :-( ), kiéleződnek a párharcok, minden szem a bírókra szegeződik, kurva anyád, mocskos csaló, áramot vezess, ne mérkőzést, hasonlók...

[Sex, pina, köcsög, ezt csak azért írom ide, hátha akkor nagyobb lesz az olvasottság.]

Mai cikkünk a kosárlabdapályán harmadik mezben rohangáló, kis létszámú csapat legjobbjairól fog szólni. Kiosztunk pár technikait, lesz ejection, trash-talk, és csalás is.

Az utóbbi idők egyik legérdekesebb bírói ténykedése Tony Brothers nevéhez fűződik. A március 15-i Pho at GSW-n olyan pikk-pakk szórta ki technikaival Captain Jacket, hogy Don Nelsonnak elállt a szava, amiért szintén technikai és kizárás járt:

Ő ref All-Starz csapatunk egyik forwardja.

At the other forward, egy kőkemény zsaru, a True Ref (tru ref?), Steve Javie. Még Lakers-es korszakomból jegyeztem meg (utáltam meg - azóta már nem utálom, nem izgatnak fel a bírók, sőt, nekik drukkolok, ha pofázás van :-) ), amit a következő videó érzékeltet. Mivel a videónak levetették a hangját, nem egyértelmű a lényeg: Javie ezen a meccsen az első 8:15 alatt 4 technikait (kettőt Paytonnak, kb 5 másodpercen belül) és 1 flagrantot osztott ki!

A csávó egyszerűen zseniális! :-D

Hanggal itt tekinthető meg a videó.

At center: a Szikla, Szőke Kopasz Szikla, kibillenthetetlen, könyörtelen, Joey Crawford, a tengerészgyalogosok kiképzőtisztje, a Rangerek őrmestere, Chuck Norris rémálmaiban őt látja. Fő műve, amikor röhögésért a kispadról kiküldte Timothy Duncant:

Rendesen meg is büntették érte. Mármint good ol' Joey-t. Mondjuk, ahogy a Timmy vihogni bír, azért én is kiküldtem volna.

At guard: egy veterán kell ide, aki ismeri a játék minden elemét, aki sok csatát megjárt már. Dick Bavetta HARMICKETTEDIK szezonját húzza le a ligában, 1939-ben született a papi, húsz éven keresztül vezetett meccsett a gettóban is, FIBA-játékvezető is volt, és Wall Street-i brókerként is dolgozott (egyértelműen jól döntött, hogy a játékvezetést választotta). 

Futóversenyben, 2007-ben, hatvannyolc évesen majdnem megverte a talán legdagadtabb, de mindenképpen legnagyobb pofájú volt játékost:

Emellett szeret dudolászni is (whoaay-em-see-yay!!) :-)

A másik guard legyen az egyetlen nő játékvezető, Violet Palmer.

Róla nem találtam semmi "izgit", pedig milyen jó lenne látni, amint 210-es tesztoszteronhegyeket csicskáztat. Inkább klikk ide, itt meghallgatható, miért lett bíró. És ebben az übermacho környezetben, bizony, megállja a helyét.

A cserepadon kap helyet Joey ikertesója, Dan Crawford. Róla nem találtam semmi jó kis videót, és talán pont ezért van helye a Ref All-Starz-ban. Azért itt egy kép, amin a hisztis Mike Brown le akarja ütni (Mike Brown egy sírós picsa, húzzon vissza a ge... a helyére):

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezért a hisztiért Brownt ki is vágták a pixába.

Másik csere az az ember lesz, akit valszeg a Keresztapa sokból szalajtottak, vagy a Maffiózókból, a játékvezetők között valószínűleg ő a Don, ő osztogatja a lófejeket: Bennett Salvatore. Ha lófejet nem is, technikait tud adni. Először, gyors figyelmeztetésként, ad egy tech-t, aztán azért megpróbálja szép szóval, mint egy igazi Don, majd végül megbünteti az ellenszegülőket:

Mr Salvatore, kérjük, tiszteletünk jeléül, fogadja el ezt a videót Tony Bennett-tel!

 

És aki soha nem kerülhet be a Ref All-Starzba:

Tim Donaghy, aki nba meccsekre fogadott, valamint, feltételezhetően, több, általa vezetett mérkőzés végeredményét is a fogadásai, illetve másoknak adott tippjei szerint befolyásolta. Viszonylag könnyen megúszta, csak 15 hónapra ítélték.

Az igazán perverzek pedig itt kurkászhatnak néhány bíró statisztikáiban:

http://www.nbastuffer.com/referee_stats

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://usazzunk.blog.hu/api/trackback/id/tr771038194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a_fater 2009.04.02. 21:51:16

Az oké hogy ez a tippmixes bíró 15 hónapnyi sittre ment, de ha jól látom 217 ezer dollárra is lebüntették két cinkosával. Ha jól fogadott, van miből finanszírozni ;-)

flegman · http://usazzunk.blog.hu/ 2009.04.03. 12:34:58

Azért szeretem a fatert, mert néha kommentel :-)

a "nyereményét" a fazon gyakorlatilag felélte, valamint elvált tőle az asszony is, és usában ez tetemes kiadással jár... plusz még az ügyvédek. Valszeg nincs már sok pénze...
süti beállítások módosítása