Mekkora döntő lesz!

2009.05.31. 16:26

Itt most egy nagyszabású posztnak kell jönnie. Egyrészt, Apa, kezdődik, kezdődik mindjárt a döntő, másrészt annyi minden történt....

Szóval, csak félig jött be a tuti-hogy-így-lesz-meglássátok-jóslatom, most Mr Stern és a Nike ikzekjútivok biztos csalódottak... Hát ezért kellett rohamtempóban kinyomni azt a puppetes Nike reklámsorozatot... Aminek kijött a paródiája is, mert őfelsége, a Csózenvan nevetségesen viselkedett a vesztes Gm6 végén/után.

A LAL-Orl döntő pedig baromi érdekes lesz, szerintem, nem biztos hogy veszettül izgalmas (7 meccs, mondjuk 9 hosszabbítás, tehcnikai és flagrant orgia, enm ,azt hiszem, ez nem lesz), de tuti érdekes lesz.

Az a hihetetlenség történ (jó, van aki elhitte), hogy King James NEM JUTOTT BE a döntőbe, mert azután, hogy az Orl elhúzott 3-1-re, a hatodik meccsen Superman bedobta a büntiket, a Cle pedig nem. Az Orl több jót mutatott, a Cle mínusz James egy poor man's Clippers.Az Orlando egy jó helyen, jó időben összeérő CSAPAT volt, a Cle fényképezésben megfáradt, unott nyugdíjas turistacsoportként lézengett. So who's takin' stupid pictures now - So who's makin' retarded pre-game intros now?

 Hisztis kislány LeBronetta pedig az első volt aki elhúzott a pályáról, messze földön méretes tahóságként még csak nem is biccentett a legyőzőknek, pedig sportban úgy illik. Ehhez a király - miért is? miért király? Mit nyert? SEMMIT? - annyit fűzött hozzá:

“It’s not being a poor sport or anything like that. If somebody beats you up, you’re not going to congratulate them. It doesn’t make sense for me to go over and shake somebody’s hand."

Ahha. Csózenvan, gratulálunk - internetszerte ütik most ezért, mert megérdemli.

 Az milyen, hogy Mr Stern nem haragszik Kis LeBronkára, amiért olyan csúnyán viselkedett legutóbb vendégségben (nem csak bunkó volt, de a kötelező médiaszereplést is szkippelte*). Hát hogyan is haragudna, még a végén elröppenne az arany tojást tolyó kakas... ((c) Elek)   *A hivatalos álláspont erről az, hogy "azért nem büntetik meg ezért, mert ez volt az első ilyen eset, ilyenkor először figyelmeztetik" (e-mailben? SMS-ben? papírcetlin? Stern felhívja?). Egy Mr Average Player esetén is ez lenne a treatment?

Mr Stern azt is hozzátette, elégedett a bírók munkájával, a bírók jól dolgoznak. Ezek után mindenki írja be a gugliba, hogy "rescind NBA technical flagrant". Feladat: próbáljunk meg példamondatot szerkeszteni a rescind ige alkalmazásával, 5 pontért! Szótár nélkül fogalmazzuk meg, mit jelent a rescind ige.

Én bíró lennék, nagyjából nagyon dühös lennék Sternre, meg arra a sok fosch szabályra, ami miatt ennyi szopás van.

Lil Deznek is van egy-két szava, kérdése LeBronettához:

Nyehehe... (eredeti itt: https://www.youtube.com/watch?v=aA7WQKmaaak, ami az egyik legjobb az MVP puppets sorozatban :-) )

Baromi kíváncsi vagyok a döntőre. Dwight bekapcsolja majd a "Destroy Bynum" módot. Elek expert így mondta: "Kobe arca nem a botoxtól olyan furcsa. Idén megnyeri." Én ezt így mondom: WILL. Ez az, ami Kobén látszik.

Hedo megint idegenben fog normálisan játszani, otthon meg szanaszéjjel hajigálja a labdákat?

Ki lesz a jobb, Travel Ariza vagy Misel Pítrüsz?

Ami az idei Lakerst megkülönbözteti - szerintem - a többi csapattól, az a WILL, ami Kobe akarata-szándéka. Az az érzésem, a pályán az történik, amit Kobe akar. De legalábbis 90 százalékban. Az elég. Már korábban is úgy gondoltam, jelenleg ő az egyetlen, vagy inkább ő az akinek a legnagyobb mértékben saját akarata-szándéka szerint fog alakulni egy-egy meccs. Nem arról van szó, hogy bedobja, átzsákol, kihagyja, lenyomja, etc. Hanem arról, hogy "Az fog történni, amit én akarok."

Egyelőre bejött. De a döntő érdekes lesz.

Expert jóslataim: Rashard béna lesz a döntőben. A Magic happy to be here. Ezért is a LAL fog nyerni.

Egyébként az idei playoff igen érdekes a ki-kit-hova-küldött-el szemponbtból.

A Billups-Inverson tréd triviális (Joe Dumars nyári tanfolyamra hat hétre Denverbe utazik, GM továbbképzésre).

De gondoltátok volna, hogy Rafer Sztrítbólhíró ripiropi Alston egy döntös csapat irányítója lesz? Mit gondoltak az emberek, amikor Jameer pótlására elküldték Houstonból? Who's the stupid now? Az Orl még mindig játszik, a Houston már hetek óta nem. (De legalább a Hou is ment egy kört. Egyébként pedig, szezonelőtti jóslat a Yao sérülésre egészen a második körig váratott. De csak bejött, poor Yao).

Emlékszik még valaki arra, hogy anno az Orlando küldte el Ben Wallace-t, mert béna volt? És ő ezután lett BigBen? És hogy azóta megjárta Chit is, Cleben pedig már totál non-factor volt?

Kinek rémlik, hol játszott korábban TravelAriza? Csak nem ..... Orlandóban? :-)

Rémlik, Hedónak sok közös élménye van a Lakers-szel?

Emlékszünk, hogy Tyronn Lue kétszer lett bajnok a Lakersszel? Azóta Orl-ban csak egy benchwarmer, a playoffban egyszer játszott, öt percet...

Összecsaphat - nem, valójában nem csaphat - a 2006-os draft húdenagyon-overhyped 3. és 11. pickje, Morrison és JJ Reddick.

Kik az idei playoff stealjei? Bargain stealjei? Arizán kívül? Birdman, Alston. És... Shannon Brown?

A Lakers nagyon jól behúzta azokat a role playereket, akik kellettek. Szinte tökéletesen. Minden posztra van megfelelő, vagy nagyjából jó, megbízható csere.

Azt is rebesgetik, hogy Jameer játszhatna a döntőben. első kérdésem: Deminek? To ruin the chemistry? Max egy kis imósönel boost, semmi más. Arra jó, esetleg Rafer cseréjének. De csak AJ mellett, nem helyette.

Sok blogon azt rágják, hogy Shaq, már megint Shaq. Hisz vele jutott döntőbe régen az Orl, vele nyert hármat Kobe. Hát bizony. History.

 

Az eddigi playoff legpontosabb és mókásabb összefoglalóját itt lehet megnézni:

The Basketball Jones: NBA Playoffs in three minutes or less

Nagyonjó.

Közben... Pítrüsz elmesélte, eddig Kobe Nike-ban nyomta, ettől ment annyira jól LeBron ellen. De most lecseréli a Kobe Nike-t MJ Nike-ra!! Meglássuk. Let me see!

Prez Obama LAL in -et tippelt. Idén már eltalálta az egyetemi bajnokot... I'm wit Prez Obama.

 

Let the players play, let them fight, és ha tényleg valami bunyó kitörne

Végezetül pedig: Iggy menő Buddy Holly szemüvege, kiroá!

 

Ha még eszembe jut valami, akkor updatelek.

My pick: Lakers in 6. Mark my words.

A bejegyzés trackback címe:

https://usazzunk.blog.hu/api/trackback/id/tr901155190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása